ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκτύπωση

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ» καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ στην αίθουσα του Εμπορικού  Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) στην οδό Γεωργίου Κασιμάτη (τέως Λουδοβίκου) 1 πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού (ΗΣΑΠ) Πειραιά, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 2019

Γράφτηκε από τον/την john 67. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων << Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ >> αποφάσισε να διοργανώσει την παιδική Χριστουγεννιάτικη εορτή στα γραφεία της Ένωσης επί της οδού Υψηλάντου 99-101 στον Πειραιά. 

Παρακαλούμε τους συμπατριώτες και φίλους της Ένωσης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας και να φέρουν τα παιδιά τους κοντά μας.       

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης 17.00 μ.μ.  

Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα των μελών της Ένωσης όπως επίσης στο τηλ του γραφείου της Ένωσης 210-4120596 κάθε Τετάρτη από 18.00-21.00 & Κυριακή 09.00-13.00.

                          ΤΟ Δ.Σ.                                                      

Εκτύπωση

ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 29-11-2019 το απόγευμα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης μαζί με τον επίτιμο Πρόεδρό της κ. Ι.Γλυτσό και τον Αρχαιολόγο κ. Άρη Τσαραβόπουλο επισκέφθηκε την Έκθεση Ηλιακών Ρολογιών που κάνει ο Γλύπτης κ. Ανδρέας Γαλανάκης στον Λόφο των Νυμφών (Αστεροσκοπείο Αθηνών). 

Τα καλλιτεχνήματα αυτά συνδυάζουν και προβάλλουν και γνώσεις Μαθηματικές, Αστρονομικές και Ιστορικές. Κάθε ένα έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένο τόπο και έχει ονομασθεί με όνομα άμεσα σχετικό με την μορφή του και τον τόπο για τον οποίο προορίζεται, με βάση την κρυπτογραφημένη μας Ιστορία, την Μυθολογία.

Ο κ. Γαλανάκης μας ξενάγησε με λεπτομέρεια στα έργα που εκθέτει και -στο τέλος- μας επιφύλαξε μία έκπληξη : Μας παρουσίασε το Ηλιακό Ρολόϊ "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" που το φτιάχνει ειδικά για το νησί μας, στο οποίο και θα το δωρίσει.

Για μία πληρέστερη ενημέρωση των συμπατριωτών, παραπέμπουμε σε παλαιότερη ομιλία του κ. Α.Γαλανάκη.

Εκτύπωση

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 2019

Γράφτηκε από τον/την JOHN 7. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Νέο Φάληρο, η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων ο "ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ" τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών, δωρητών και απανταχού Αντικυθηρίων στο οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

Με την λήξη αυτού όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο κυλικείο του ιερού ναού όπως κάθε χρόνο για τα καθιερωμένα.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος Καλλιθέας κος Δημήτρης Κάρναβος , ο επίσης συμπατριώτης μας περιφερειακός σύμβουλος στην περιφερειακής ενότητα νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος , ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κος Γεώργιος Βίτσας, η προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κα Φανή Μαυρουδή , ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων – Αντικυθήρων κος Δημήτρης Παναγόπουλος ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κ. Ιωάννης Γλυτσός και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης κ.κ. Ιωάννης Γαλανάκης.


ΤΟ Δ.Σ.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ F/B ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εκτύπωση

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Γράφτηκε από τον/την JOHN 7. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου για παρέλαση τμήματος Ένωσης (28η Οκτωβρίου 2019)

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στον Πειραιά παρέλασε τμήμα της Ένωσης αποτελούμενο από τις Σπυριδούλα και Μαρία Κατσανεβακη του Λάμπρου , Σταματίνα Προγουλάκη του Διονυσίου και τη φίλη τους Μελπομένη Κλαουράκη

Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή τους και ευχόμαστε και σε επόμενες παρουσίες τους στις εκδηλώσεις μας.


ΤΟ Δ.Σ

Εκτύπωση

Ανοιχτή Επιστολή Ανδρέα Χαρχαλάκη

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Φίλες και φίλοι των Αντικυθήρων

Στις 31 Αυγούστου θα παραδώσω την προεδρία της Κοινότητας Αντικυθήρων στο νέο Πρόεδρο (και ανιψιό μου), Γεώργιο Χαρχαλάκη του Εμμανουήλ, μετά από παραμονή στη θέση αυτή για σχεδόν 13 χρόνια (01/01/1999 – 31/12/2006 και 01/09/2014 – 31/08/2019). Με αφορμή την απόφασή μου να μην ασχοληθώ πλέον ενεργά με τα κοινά, θα ήθελα να μοιραστώ με τους συμπατριώτες μου μερικές σκέψεις.

Εκτύπωση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟ                                                                                     29/7/2019

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ 

Το "πράσινο" νησί των Αντικυθήρων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τους κατοίκους ευχαριστώντας τους για την τιμή που του έκαναν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε για τα έργα που εκτελούνται ή που πρόκειται να εκτελεστούν στο νησί, όπως είναι ο περιφερειακός δρόμος του Ποταμού, το Ερευνητικό Κέντρο, το ΧΥΤΥ και βέβαια, το Μνημείο των Συμιακών Σφουγγαράδων που ανακάλυψαν το ιστορικό Ναυάγιο και παρέδωσαν τα ευρήματα στο Ελληνικό Κράτος μαζί με τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων. 

Εκτύπωση

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Με αφορμή συνεχή και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν επιδότηση κατοίκων για τον εποικισμό των Αντικυθήρων, ο Δήμος Κυθήρων, με αίσθημα ευθύνης, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το νησί των Αντικυθήρων, ευρισκόμενο στο μέσον της απόστασης Κυθήρων – Κρήτης, ανήκει διοικητικά στο Δήμο Κυθήρων και τις τελευταίες δεκαετίες υποφέρει από μεγάλη μείωση του μόνιμου πληθυσμού του. Ο σημερινός μόνιμος πληθυσμός του νησιού δεν υπερβαίνει τους 25 κατοίκους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και μια πενταμελής οικογένεια Αντικυθηρίων της Αττικής, που πριν 1 χρόνο έλαβε τη δύσκολη απόφαση να μείνει μόνιμα στο νησί με αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων, που είχε κλείσει από τη δεκαετία του 1990.

Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων και άλλους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επεξεργάζονται εδώ και σχεδόν 1 έτος, ένα πρόγραμμα ήπιου εποικισμού του νησιού, αρχικά με 5 πολύτεκνες οικογένειες από την Αθήνα.

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ "ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019"

Γράφτηκε από τον/την john 76. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωσή μας έλαβε μέρος στις φετινές εκδηλώσεις για τις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019 στο Πασαλιμάνι από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το νησί μας και να προβάλουμε την ιστορία του αλλά και τις ομορφιές και τα λιγοστά έστω αλλά αγνά προϊόντα του νησιού, με υλικό που είχαμε στην Ένωση και που μας πρόσφεραν οι Αντικυθήριοι και μόνον. 

Βρεθήκαμε σε περίπτερο που παραχώρησε η Ένωση Απανταχού Μανιατών την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή και την οργάνωση.

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές