Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ "ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019"

Γράφτηκε από τον/την john 76. Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ένωσή μας έλαβε μέρος στις φετινές εκδηλώσεις για τις ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019 στο Πασαλιμάνι από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ακόμα πιο γνωστό το νησί μας και να προβάλουμε την ιστορία του αλλά και τις ομορφιές και τα λιγοστά έστω αλλά αγνά προϊόντα του νησιού, με υλικό που είχαμε στην Ένωση και που μας πρόσφεραν οι Αντικυθήριοι και μόνον. 

Βρεθήκαμε σε περίπτερο που παραχώρησε η Ένωση Απανταχού Μανιατών την οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή και την οργάνωση.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας απόλαυσαν το μέλι, το αλάτι που προσφέρθηκαν δωρεάν από Αντικυθήριους τα παξιμάδια που μας προσφέρθηκαν από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα και πήραν μια γεύση από την ιστορία αλλά και από τις ομορφιές του νησιού μας. Η βοήθεια και η προσφορά τόσο των ντόπιων όσο και των εδώ Αντικυθήριων και φίλων της Ένωσης ήταν πολύ σημαντική και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας βοήθησαν να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση είτε προσφέροντάς μας προϊόντα από τα Αντικύθηρα είτε με τις μαγειρικές τους ικανότητες είτε και με την παρουσία τους στο περίπτερο, ακόμα και με τα μηνύματά τους.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Γρηγόρη Αλυσσανδράκη ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση μας και συμμετείχε στην εκδήλωση το Σάββατο και μας διασκέδασε με τους σκοπούς του και το τραγούδι του και το Κρητικό σωματείο Δροσουλίτες με το οποίο γειτνιάζαμε με το οποίο ήρθαμε πολύ κοντά και ευελπιστούμε σε συνεργασία σε πολλά επίπεδα.

Αυτές οι ημέρες πέρασαν πολύ ευχάριστα, είδαμε να επισκέπτονται το περίπτερο πολλοί Αντικυθήριοι που δημιούργησαν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, αλλά και ξένοι που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί και επιβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε το νησί μας ζωντανό και να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Εμείς, με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, βασιζόμενοι στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι Αντικυθήριοι και όσοι γνωρίζουν, μαθαίνουν και αγαπούν τα Αντικύθηρα, θέλουμε να ξέρουν οι Αντικυθήριοι ότι θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες να μείνουν οι Αντικυθήριοι ενωμένοι και να αναδείξουμε την ιστορία και την αξία του νησιού μας μέσα από την επικοινωνία με τα μέλη μας και όσους θέλουν να βοηθήσουν.

 Tο Δ.Σ.

 

Αντικύθηρα, Antikythira, Antikythera, Αίγιλα, Μηχανισμός, Αστρολάβος, Έφηβος, Ανασκαφές